در صورت نیاز با کارشناسان شیدکو تماس بگیرید: 09129343342

یک چیدمان خوب و تحول در یادگیری

فهرست مطالب

به تدریج و با نزدیک شدن به فصل تابستان و تعطیلی مدارس و دانشگاهها مدیران وارد مرحله کاری دیگری می‏شوند. آنها این فصل را بهترین زمان ممکن برای اعمال برنامه‌‏ها و تغییرات در کلاس‏ها می‏دانند. تعویض، نوسازی و بهسازی و تغییر در وسایل و تجهیزات و ارائه طراحی‏های نوین نیز جز همین برنامه‏‌هاست. پس از گذشت دو سال از پاندمی ویروس کووید 19 و اکنون آرام گرفتن شرایط در تمام دنیا، دیگر وقت آن رسیده که درهای مدارس و دانشگاه‏ها گشوده شوند و محصلان در کلاس‏های درس واقعی حضور یابند. پس این موضوع که چگونه بعد از این دو سال دانش‏آموزان و دانشجویان را تشویق و ترغیب به آمدن به کلاسها کنیم یک دغدغه بزرگ برای مدیران به حساب می‏‌آید.
آیا به این موضوع فکر کرده‏اید تا چه اندازه طراحی داخلی کلاس در میزان یادگیری و شوق دانش آموزان برای حضور در کلاس موثر است؟

پس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

مشکلات و موانع بازگشایی مدارس در سال 1401

1.طراحی کلاس

با توجه به شیوع بیماری کرونا در چند سال اخیر و برگزاری کلاس‌‏ها بصورت آنلاین، شوق و اشتیاق دانش‌‏آموزان برای حضور در کلاس به شدت کاهش یافته است. فراموش نکنیم که نسل جدید تصور و انتظارات جدیدتری از محیط آموزشی خود دارد. بنابراین برای افزایش راندمان کلاسی توجه به این نیازها و انتظارات بسیار ضروری است.
همیشه وقتی وارد مکانی می‏شویم ناخودآگاه چیدمان و طراحی آن محیط توجه ما را به خود جلب می‏کند. از رنگ و طراحی دیوارها، جنس و مدل لوازم گرفته تا میزان نور و گرما و سرما همگی می‏توانند تاثیرات جالبی به همراه داشته باشند. مانند احساس راحتی بیشتر داشتن، برانگیخته شدن حس کنجکاوی، حتی اینکه بخواهیم فقط برای لذت بردن هم که شده زمان بیشتری را در آن محیط بگذرانیم.
از این موضوع می‏توان در طراحی فضای کلاسی هم استفاده کرد. نحوه چیدمان میز و صندلی‏ و تابلو ها از اهمیت زیادی برخوردار است. پس باید در نوع چیدمان تحقیق و دقت لازم به عمل آورده شود.

2. یک درس، یک کلاس

بیایید مدل‏های سنتی برگزاری کلاس را کنار بگذاریم. در حالت عادی و معمول ابتدای هر سال کلاس‏ها مشخص شده و دانش‌‏آموزان تمام سال را فقط در همان کلاس می‏گذرانند. از ایرادات این کار یکنواخت و تکراری شدن محیط کلاسی و در نتیجه کسل کننده شدن آن درس و همچنین بی‏حوصلگی دانش‌‏آموزان می‏باشد.

راه حل چیست؟

اگر برای هر درس یک کلاس در نظر گرفته شود این مشکل به راحتی حل می‏گردد. تصور کنید برای درس علوم یک کلاس را تعیین و آن کلاس را متناسب با محتوایی که دارد تجهیز و تابلو و بنرهای آموزشی متفاوت نصب کنیم. اینگونه هر ساعت دانش آموز
محیط آموزشی جدیدی را تجربه می‏کند که در آن همه مدرسه از تجهیزات به یک اندازه استفاده می‏کنند. به علاوه آموزه‌‏های قبلی سایر کلاس‏ها برای یادگیری گروه بعد نیز می‏تواند کمک بزرگی باشد.

3.چیدمان صندلی

با توجه به نوع و اندازه کلاس، سن دانش‏‌آموز، تعداد افراد و هدف درس، انواع چیدمان صندلی در کلاس وجود دارد که به اختصار آنها را توضیح می‏دهیم.

الف) چیدمان ردیفی

این نوع چیدمان برای کلاس‏های معلم محور مناسب‏تر است. کلاس‏هایی که در آن بیشتر معلم صحبت می‏کند و شاید به مشارکت دانش آموزان نیاز چندانی نباشد و دقیقا ضرر این نوع از چیدمان همین عدم تعامل و مشارکت درسی دانش آموزان، افزایش حواس پرتی و در نتیجه کاهش راندمان یادگیری است. عموما از این نوع چیدمان برای سالن های سینما و کنفرانس استفاده می‏شود. در این چینش در فضای کم تعداد صندلی زیادی می‏توان قرار داد و ارائه دهنده به خوبی قابل رویت است.

ب) چیدمان دایره‌‏ای

در این مدل چینش صندلی معلم در مرکز کلاس و صندلی ها بصورت دایره ای به دور معلم چیده می‏شوند. در این حالت معلم و دانش‏آموزان فرصت بیشتری برای تعامل و نزدیک تر شدن به یکدیگر دارند. اما برای معلم استراحت و نشستن در چنین کلاسی کمی دشوار است. همچنین برای این مدل چیدن صندلی به فضای کلاسی بزرگی نیاز است.

4.صندلی تک نفره به جای نیمکت

از قدیم الایام وقتی صحبت از دوران مدرسه و کلاس درس می‏شد آن نیمکت های چند نفره چوبی تداعی‏گر خاطرات خوب و بدمان در مدرسه بود. نیمکت‏های چوبی که دو یا سه نفره پشت آنها مینشستیم و بعضی وقت‏ها حتی جای کتاب و دفترهایمان هم نبود. چوبی بودند و گاهی می‏شکستند یا پوسته پوسته می‏شدند. لباس‏هایمان به آنها گیر می‏کرد و خراب می‏شد و بماند غر زدن‏ پدر و مادرها😀

امروزه هنوز هم استفاده از این نیمکت‏ها در کلاس‏ها مرسوم است که معایب بسیاری به دنبال دارند. به دلیل استفاده زیاد چوب در این سازه می‏بایست منتظر پوسیده شدن آن در مدت زمان کوتاه بود که در اینصورت سرانه هزینه کرد برای خرید نیمکت بسیار بالا خواهد بود. نیمکت‏ها بزرگ و سنگین هستند پس جابجایی آنها واقعا سخت است و در نتیجه امکان تغییر در فضا و چیدمان کلاسی عملا میسر نمی‏شود. از طرفی چون پشت هر میز حداقل دو نفر می‏نشینند پس حفظ حریم خصوصی افراد امکان‏پذیر نیست. در مواقعی جابجایی وسایل افراد هم باعث بروز اختلافاتی بین هم‏کلاسی‏ها می‏شود.

اما آیا استفاده از این نیمکت‏ها تنها گزینه است؟ جواب بی شک خیر است.

صندلی‏‌ تک نفره دسته دار توانسته است جایگزین بسیار خوبی برای نیمکت‌‏ها باشند. تنوع آنها در طرح و رنگ و مدل و نیز تولید آنها طبق اصول ارگونومی و استاندارد دلایل بسیار خوب و محکمی برای عدم استفاده از نیمکت‌‏ها هستند. صندلی دانشجویی با جنس فایبرگلاس و دسته ام دی اف بهترین گزینه برای انواع کلاس‏ها و محیط‏‌های آموزشی می‏باشند. وزن پایین و کیفیت بالای مواد مصرفی در این صندلی‏ها باعث افزایش طول عمر آنها و در نتیجه کاهش هزینه می‏گردد. اندازه استاندارد و قابل حمل بودنشان باعث شده تا بتوانید مدل های مختف چیدمان صندلی را با آنها به اجرا دربیاوردید. صندلی دانشجویی شیدکو با دارا بودن تمامی این موارد بهترین انتخاب برای فضای درس دانشگاهی یا مدرسه‌‏ای است.

مطالب مرتبط
برچسب‌ها
تابلو اعلانات تابلو وایت برد تجهیزات آموزشی تخته وایت برد خرید تابلو وایت برد خرید تخته وایت برد خرید صندلی دانشجویی خرید صندلی محصلی ، صندلی دانشجویی ، صندلی دانش آموزی ، صندلی دسته دار خرید لوازم آموزشی خرید ماژیک خرید وایت برد خرید وایت برد، خرید تابلو وایت برد، تخته وایت برد، پایه وایت برد خرید وایت برد، خرید تخته وایت برد، تخته وایت برد، تابلو وایت برد، وایت برد دیواری صندلی آموزشی صندلی تاشو صندلی تاشو، خرید صندلی تاشو، صندلی باغی، صندلی حیاط، صندلی نهارخ صندلی تاشو سبک صندلی حیاط صندلی دانشجویی صندلی دسته دار صندلی سبک صندلی شیدکو صندلی طبی صندلی محصلی صندلی محصلی، صندلی دانشجویی، صندلی دسته دار، صندلی مدرسه صندلی پلاستیکی لوازم آموزشی ماژیک ماژیک وایت برد میز تحریر میز طراحی میز معماری میز مهندسی میز نقاشی میز نقشه کشی میز نور وایت برد وایت برد،تخته وایت برد، تابلو وایت برد، خرید وایت برد وایت برد، خرید وایت برد، تخته وایت برد، پایه وایت برد، وایت برد پایه دار وایت برد مغناطیسی وایت برد پایه دار وسایل آموزشی پایه تابلو وایت برد پایه تخته وایت برد پایه متحرک وایت برد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *